Proteinpulver og kreatin blandet sammen i én drik

Rigtig mange spørger til om man kan blande protein og kreatin sammen i en shake.

Svaret er ganske enkelt JA, det kan man godt, men der er lige nogle ting man skal være opmærksom på hvis man gør dette.

1) Kreatin mister hurtigt sin virkning i vand, så man skal sørge for først at blande det op i væske når man er klar til at drikke det.

2) kreatin kan meget nemt sætte sig på siden af shakeren så man rent faktisk ikke får alt kreatinet med, medmindre man skyller efter en ekstra gang.

Hvis du tager højde for de to ting så er der ingen problem i at tage protein og kreatin sammen. De gør to vidt forskellige ting i kroppen og derfor vil du få en synergi effekt når du tager begge tilskud samtidig.

Færdigblandede produkter som indeholder både protein og kreatin

Rigtig mange udenlandske forhandlere sælger produkter som de påstår indeholder både kreatin og protein samt en masse andre ting. Se eksempelvis Best Body Hardcore Protein som indeholder alt hvad man læser om i de kulørte bodybuilding blade. Hvis du vælger sådan et færdigblandet produkt bliver det dog lidt mere uoverskueligt. Ud over de 2 førnævnte problemer kan der nemlig være flere problemer ved denne løsning, selvom den er nem.

Problemer ved en færdigblandet mix:

1) Typisk indeholder de ikke nok kreatin til at du får alt det du skal have. Producenterne elsker at proppe en meget lille portion creatine i shaken så de kan skrive det på labelet. Men slet ikke nok

2) Du ved aldrig præcis hvor meget creatine der er i hver portion

3) De er MEGET dyrere end hvis du køber tingene hver for sig.

Som du kan læse er det altså bare at blande begge ting sammen hvis det er det du har lyst til. For at få maksimale resultater (ihvertfald hvis du tager shaken lige efter træning) skal der tages nogle kulhydrater sammen med proteinet og kreatinet, her bruger de fleste druesukker eller maltodextrin.

Jeg foretrækker dog klart at tage kreatin alene, og så bare tage det som et shot da jeg synes det ødelægger smagen på mit proteinpulver :-)